Mobiel Infocentrum NHW

Mobiel Infocentrum Nieuwe Hollandse Waterlinie

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is aangelegd in de 19e eeuw en strekt zich uit van de voormalige Zuiderzee tot aan de Biesbosch. De Linie lag als een beschermende krans rondom de steden van Holland en was ongeveer 85 km lang en 3 tot 5 km breed. In totaal liggen er meer dan 60 forten en ‘werken’ in de NHW en duizenden waterstaatkundige kunstwerken. Die zijn niet allemaal altijd te bezichtigen en krijgen ook niet allemaal een eigen bezoekerscentrum. Daarom is er nu een Mobiel Infocentrum (MIC) voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

De Waterlinie op wielen

Het mobiele infocentrum NHW is een nieuwgebouwde waterlinieblauwe ‘schaftwagen’ van 2.70 bij 7 meter. In de wagen staat een linietafel met een overzicht van de waterlinie van Muiden tot de Biesbosch en diverse (interactieve) presentaties op en in panelen, computers en ‘verrekijkers’ over verleden, heden en toekomst van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Voor de provincie Noord-Holland is een paneel over de Stelling van Amsterdam toegevoegd.

Reserveer zelf de Waterlinie op Wielen

Voor het gebruik van de Waterlinie op Wielen geldt een huurprijs die vermeld is op het reserveringsformulier. Het is te reserveren door alle organisaties die voorlichting geven over en activiteiten organiseren in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dat kunnen scholen of historische verenigingen zijn, maar ook provincies, gemeenten, waterschappen, fortbeheerders, recreatieondernemers en VVV’s. De kosten van brengen en weer halen bedragen 600 euro (incl. BTW). Daarvoor is de lengte van de huurperiode maximaal twee weken. Daarna bedragen de kosten 100 euro per week extra.

Overal waar het vlak is en een terreinwagen kan komen, kan het infocentrum afgeleverd worden. Om te reserveren: vul het boekingsformulier WoW in, bekijk de gebruiksvoorwaarden en stuur het ingevulde formulier naar fortvechten@nieuwland.nl.