Waterliniemuseum

Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten is feestelijke geopend. Dit interactieve museum is een belevenis voor jong en oud! Kijk op de website van het Waterliniemuseum voor uitgebreide informatie.

In de nieuwbouw is de interactieve expositie over de waterlinies ‘Sterk Water’, met als spectaculair einde de parachutesprong boven de waterlinie met de occulus rift.

Maar ook in de bestaande gebouwen zijn tentoonstellingen:
In het mooie reduit neemt een gids u mee door ‘Lummelen in de Linie’ een verhaal over het leven van soldaat Been.
Tijdens de rondleiding over het terrein leert u van alles over het fort en de Waterlinie. U komt in gebouwen die anders voor het publiek gesloten zijn.
In chambree 13 laat Staatsbosbeheer zien wat er op en rond de forten leeft in het informatiecentrum ‘Krachtpatsers in de Natuur’ en de wandeling die daarbij hoort.

In de museumwinkel is van alles te koop, onder andere boeken die het verhaal vertellen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, zoals Onheilstij van Leendert van der Valk over de mobilisatie van ’39 en de laatste jaren van de Waterlinie. Maar ook de prachtige Atlas van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ontworpen door Joost Grootens. En natuurlijk het schitterende boekje Fort bij Vechten, van Dirk de Groot en Chris Will over ons eigen fort.

Toegangsprijzen en openingstijden:
Waterliniemuseum:
Volwassenen: € 7,50
Museumkaart of U-pas: € 5,00
Kinderen 5 t/m 12 jaar: €5,00

Tentoonstelling Lummelen in de Linie (reduit):
€ 3,50 of € 2,50 in combinatie met entree museum

Rondleiding fortterrein
€ 4,50 of € 3,50 in combinatie met entree museum

Het terrein gratis is toegankelijk.
Het fort is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.